0 Läs mer >>
1 äggvita, 1 dl kvarg, 1 msk kakao och 1 tsk sötning. Hallon, nötter, banan eller jordnötssmör är jädrans gott att ha på. vispa med elvisp och tada, klart!
 

chokladfluff

0 Läs mer >>
Finns nog inget enklare än att göra egen varm choklad! Jag brukar använda soyamjölk light, men du kan använda vilken mjölk du vill.  (Är laktosintolerant) , värm mjölken riktigt varm och blanda i 1 tsk kakao och ca 1/2 - 1 tsk sötning som steviablad, stevia, sötströ, sukrin eller liknande. Vill du lyxa till det vispa grädde eller skumma mjölk och toppa med kakao. Du kan smälta mörk eller sockerfri choklad i mjölken istället för att ha i sötning. Mmmmmm
 

varm choklad

1 Läs mer >>
Jul och julgodis är ju tradition för många att göra nu innan jul, men det behöver faktiskt inte innehålla massa socker. Jag och mina systrar hade tänkt baka julgodis nästa vecka och då kommer ni få lite olika sockerfria alternativ. Tänk, idag är det precis en månad kvar till jul! Hoppas ni haft en bra helg. Imorgon kommer lite nya recept, b.la. på mjuk pepparkaka. 

Sockerfritt julgodis?

1 Läs mer >>
Visste ni att det finns sockerfri glögg? Saturnus "utan tillsatt socker" är precis lika god som vanlig glögg! God jul på er!
 

Sockerfri glögg

0 Läs mer >>
Julfantast som jag är provade jag göra en mugcake med pepparkakssmak till frukost idag. Brukar vara lite slarvig med att mäta upp ingredienserna när jag freestylar men ska försöka måtta hur jag gjorde. Blanda ½ banan, 1 ägg, 2 msk kokosmjöl, 1 msk mandelmjöl, en skvätt kaffe, ½ msk pepparkakskrydda, 2 msk kakao. Blir smeten väldigt torr ta lite mjölk i också. Blir den blöt ta lite mer mandelmjöl. Blev super god och super julig! Hade hallonfluff till min mucake. (vispa äggvita, sötning, kvarg, hallon).
 

Pepparkaks-mugcake

0 Läs mer >>
Till ca 8 våfflor: 4 ägg, 2 dl grädde, 1 dl vatten, 2 msk fiberhusk, en nypa salt & 1 tsk vaniljpulver. Till våfflorna tycker jag det är gott med bär, grädde, fluff (vispad äggvita, kvarg och sötning)

LCHF-Våfflor

0 Läs mer >>
Några av de ingredinser jag brukar se till att ha hemma; Kakao, jordnötssmör, kvarg och äggvita.
 

Ingredinser

0 Läs mer >>
Dessa goingar brukar jag äta till frukost eller före/efter träning.

*Mosa en banan i en skål. Knäck två ägg över bananen och tillsätt en skvätt mjölk. (Jag använde laktosfri soyamjölk) Vispa ihop till en smet. Tillsätt lite vaniljpulver och 2 msk kakao. Lägg i en muffinsform och in i ugnen på 175 grader i 10 ca minuter. 

*Toppingen gör du på ½ dl kvarg, hallon, sötning (sukrin, sötströ) och 2 äggvitor som du vispar fluffigt.

 

Bananmuffins

0 Läs mer >>
Lasagne är verkligen en god maträtt och den kan göras på tusen olika sätt. När jag bodde i Italien fick jag lära mig ett recept av min italienska mamma där man varvar småsmå köttbullar med plattor och sås. Tog ett år att göra men det var gott. Men den varianten jag gjorde igår är en nyttigare sort. Istället för vanliga plattor använde jag fiberplattor, såsen är gjord på laktosfri mjölk, dinkelmjöl, kryddor och smör. Man kan även varva plattorna med aubergine. Hade ingen hemma igår, men den blev god ändå. Köttfärsen är gjord på nötfärs, tomater, soyamjölk, tabasco, tomatpuré, basilika, stevia ketchup och spenatblad. Lite godare, lite nyttigare!  

Fiberlasagne

0 Läs mer >>
Finns ju knappt något enklare att göra än omelett.  En god variant: 1 ägg, 1 äggvita, soyamjölk, frukostkorv (ser ut som en falukorv men är kryddig), citronsaft och spenat. Blir syrligt och kryddigt på samma gång.

Omelett med korv och ...

2 Läs mer >>
Enligt mig det perfekta målet innan eller efter träning och tar bara 5 minuter att göra. Min favoritsmak är choklad/kaffe och då blandar du ca 3 msk kokosmjöl, 2 msk kakao, ½ dl kaffe, ½ banan, 1 äggvita och en skvätt kokos i en mugg. Smörj den med kokosolja eller margarin innan du klickar ner smeten och stoppar in i micron 2 minuter på full effekt. Toppa med sockerfritt/ekologiskt jordnötsmör & kvarg/kokos/sötning.
 
 

Choklad/kaffe mug cak...

0 Läs mer >>
 Frys in en banan i tre delar och ta fram när den är helt fryst. Mixa med hallon, avokado, sötning (ex. sukrin), kvarg och vaniljpulver. Tips, använd stavmixer.

Sockerfri hallonglass

2 Läs mer >>
Skölj ett paket svarta bönor, ja det kommer lukta ganska räligt men det blir gott tillslut! Mixa bönorna med 10 st dadlar till en jämn smet och vispa sedan 2 ägg, 1 dl kokosolja och 100 gram smällt sockerfri eller 70-86% choklad med en vanlig visp i en separat skål. Rör ner 3 msk agavesirap, 4 matskedar kakao, 2 tsk vaniljpulver och 2 tsk bikarbonat i bönorna. Häll sedan ner de mixade bönorna i chokladsmeten. Rör om ordentligt. Häll upp i form på ett bakplåtspapper och toppa med hackade hasselnötter. Denna härlighet ska gräddas på 175 grader i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig och kommer att se bränd ut men det är den inte. Ska gärna stå i kylen några timmar innan den serveras med bär och grädde.

Svartabönor och dadel...

0 Läs mer >>
Kyckling, Morötter, Soltorkade tomater, matlagningsgrädde, vatten, oregano, olivolja, timjan, svartpeppar. In i ugnen på 250 grader med folie i ca 35 minuter. Blanda vätskorna och kryddan och ringla över kycklingen. Serveras med rotmos gjort på potatis, morötter och palsternacka. Krydda med salt och vitpeppar.

Kyckling med soltorka...

7 Läs mer >>
Frida Paulin Eriksson heter jag, är 19 år och bor med en likasinnad muppig och go pojkvän i en lägenhet i Halmstad. Träna, äta hälsosamt och baka sockerfritt är lite av min specialitet. Är verkligen inget proffs men jag har ett stort intresse och vill därför dela det med er som också har det. Eftersom jag har turen att heta Frida och bloggen kommer att handla om sockerfria gosaker och andra recept blev Sockerfrida ett jäkligt passande namn om man får skryta lite. Hoppas ni kommer fortsätta läsa och var inte blyga på att ställa frågor. 

Välkommen till min ny...