Svartabönor och dadelbrownies

Skölj ett paket svarta bönor, ja det kommer lukta ganska räligt men det blir gott tillslut! Mixa bönorna med 10 st dadlar till en jämn smet och vispa sedan 2 ägg, 1 dl kokosolja och 100 gram smällt sockerfri eller 70-86% choklad med en vanlig visp i en separat skål. Rör ner 3 msk agavesirap, 4 matskedar kakao, 2 tsk vaniljpulver och 2 tsk bikarbonat i bönorna. Häll sedan ner de mixade bönorna i chokladsmeten. Rör om ordentligt. Häll upp i form på ett bakplåtspapper och toppa med hackade hasselnötter. Denna härlighet ska gräddas på 175 grader i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig och kommer att se bränd ut men det är den inte. Ska gärna stå i kylen några timmar innan den serveras med bär och grädde.
Kommentarer:
2
frida:
Erkänn!grymt god :)
skriven
Smarrigaste kakan jag vet. Definitivt en favorit! :D