Laxburgare med hirsbiff

 Blev megagoda laxburgare efter dagens träning. Till det hade jag stekt ägg och hirsbiffar som bästa mormor har gjort.
Laxburgare:  600 g skinn- och benfri laxfilé, cirkus 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, rivet skal och pressad citron från ungefär 1/2 citron, 1 vitlöksklyfta, 1 msk havregryn, 150 g färsk spenat. Mixa grovt och gör till 4-5 burgare, stek i några minuter på varje sida.
Hirsbiffar: 1,5 dl hirs, 3 dl vatten, 1 buljongtärning (grönsak), 1 gul lök, 1 burk kikärtor (400g), 2 ägg, 1-2 msk dinkelmjöl, salt/peppar, cayennepeppar, paprikapulver.
 
Skölj hirsen och koka i ca 20 minuter, tills den absorberat  vattnet. Grovhacka löken. Kör lök, kikärtor och ägg till en puré med hjälp av stavmixer eller i en matberedare. Blanda i den kokta hirsen. Rör ner mjöl (mjölet är till för att binda vätskan i smeten) och kryddor. Stek hirsbiffarna i plättlagg eller stekpanna på medelstark värme tills de fått en gyllenbrun färg

Kommentarer:

1 Hanna:

skriven

Härligt att du uppdaterat igen, går in varje dag för att kolla efter något nytt inlägg. Tipsa gärna om bra saker som finns att köpa färdigt. Typ ingredienser mm,

2 Frida:

skriven

Det ska jag göra :)

Kommentera här: