Laxburgare med hirsbiff
Blev megagoda laxburgare efter dagens träning. Till det hade jag stekt ägg och hirsbiffar som bästa mormor har gjort.
Laxburgare: 600 g skinn- och benfri laxfilé, cirkus 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, rivet skal och pressad citron från ungefär 1/2 citron, 1 vitlöksklyfta, 1 msk havregryn, 150 g färsk spenat. Mixa grovt och gör till 4-5 burgare, stek i några minuter på varje sida.

Hirsbiffar: 1,5 dl hirs, 3 dl vatten, 1 buljongtärning (grönsak), 1 gul lök, 1 burk kikärtor (400g), 2 ägg, 1-2 msk dinkelmjöl, salt/peppar, cayennepeppar, paprikapulver.
Skölj hirsen och koka i ca 20 minuter, tills den absorberat vattnet. Grovhacka löken. Kör lök, kikärtor och ägg till en puré med hjälp av stavmixer eller i en matberedare. Blanda i den kokta hirsen. Rör ner mjöl (mjölet är till för att binda vätskan i smeten) och kryddor. Stek hirsbiffarna i plättlagg eller stekpanna på medelstark värme tills de fått en gyllenbrun färg
skriven
Härligt att du uppdaterat igen, går in varje dag för att kolla efter något nytt inlägg. Tipsa gärna om bra saker som finns att köpa färdigt. Typ ingredienser mm,