2 Läs mer >>
3 msk chiafrön, 1 msk kakao, 2 dl valfri mjölk (brukar använda soyamjölk/madelmjölk), 1 tsk sötning. Toppa med passionsfrukt och dö god-choklad-grej döden

Chiapudding choklad

0 Läs mer >>
1. Kokar kyckling ca 30 min (3 stora fileer)
2.Kokar upp vatten i en seperat stor kastrull med 2 kycklingbuljongstärningar. Mängden vatten spelar roll beroende på hur mycket linser du kokar. (ska vara mer vatten en det står på linspaketet pga de ska koka sönder.)
3. I med röda linser. Brukar göra stor sats ca 450 g.
4. Koka linerna tills de mjuknat ca 10 min och tillsätt 1 burk kokosmjölk.
5. Tråda/strimla den färdigkokta kycklingen och häll i linsgrytan.
6. Häll i 1 pkt vita bönor och 1 pkt blandade bönor.
7. Krydda med curry, gurkmeja, oregano, chili och svartpeppar ev färsk koriander efter behov/vad du gillar.
Servera med turkisk yoghurt

Linsgryta med kycklin...

0 Läs mer >>
1,25 dl havregryn, mjöl/hackat i mindre bitar
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk stevia strö/sukrin
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljarom
1 msk kvarg
2 äggvitor
2,5 msk osötat äppelmos
2,5 msk valfri mjölk
1/2 litet äpple (50g)
 
Kanelfrosting:
150 g lättkesella/kvarg
2-3 tsk stevia strö/sukrin
1 tsk kanel
4 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
 
1. Blanda ihop alla ingredienser, utom äpplet, till muggkakan med en stavmixer. Hacka äpplet och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord stor mugg eller skål. Laga i micron i ca 1-2 minuter. Kolla så det inte svämmar över.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen. Tippa över muggkakan på en tallrik och toppa med frostingen och lite kanel.
 
Recept från TastyHealth

Äppelpaj muggkaka